Despre Proiect

Unitatea de suport medical Cluj

Am inceput pregătirea celui de-al doilea centru de suport medical, la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Prefectura, Primăria, ISU, DSP Cluj și mediul de afaceri.

 

Autoritățile au aprobat transformarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19, cu 350 de paturi, în cadrul unui proiect comun cu Auchan Retail România. Oamenii de business sunt invitați să se implice în dotarea acestuia.

 

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, clădirea emblematică dedicată sportului și evenimentelor artistice, va deveni în următoarea perioadă un centru de spitalizare cu 350 de paturi pentru pacienții infectați cu Covid-19 ce prezintă forme ușoare și medii. 

Unitatea de suport medical Cluj

Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești. În prima etapă, prin intermediul autorităților locale, clădirea va fi pregătită și pusă la dispoziție pentru a fi echipată de către Auchan și viitorii parteneri implicați în acest proiect.

Ulterior echipării, clădirea va fi preluată de către autoritățile medicale desemnate de autoritățile publice competente și va fi operată de către personal medical specializat.

Participă si tu!

Ești o companie, vrei să te alături proiectului și să susții cu produse, servicii sau  bani? Contactează-ne folosind următoarele date cu mențiunea “pentru proiectul Cluj”:

021-9141

(Luni-Sambata 8:00-20:00)

„Am spus că ne dorim să extindem proiectul și în alte orașe, pe cât posibil, iar primele care au răspuns pozitiv și extrem de rapid propunerii noastre au fost autoritățile din Cluj, cărora aș vrea sa le transmit cea mai înaltă apreciere. Deja am început să lucrăm, locația a fost decisă, Sala Polivalentă, planul a fost finalizat și suntem cu toții mobilizați. Experiența demarării proiectului pilot în București ne este de mare folos în ceea ce privește organizarea, funcționarea și lucrul cu autoritățile, dar și în cooptarea de parteneri, cărora le mulțumesc că au înțeles momentul și nevoia. Lansez o nouă invitație către firme și oamenii de afaceri să se alăture proiectului nostru, care urmărește să facă bine sistemului medical prin reducerea presiunii la care pot fi supuse spitalele.”
Ionuț Ardeleanu
Director General Auchan Retail România
„În situația actuală, este normal să se aibă în vedere toate scenariile, iar un astfel de proiect demonstrează preocupare și solidaritate. Apreciem inițiativa și felicităm Auchan pentru alegerea de a contribui, alături de comunitatea clujeană și autorități, la efortul comun pentru combaterea epidemiei de Covid19”
Mircea Abrudean
Prefect al județului Cluj
„Este important să știe clujenii că autoritățile, în parteneriat cu mediul de afaceri și societatea civilă, au situația sub control și se pregătesc pentru toate scenariile, inclusiv pentru scenarii la care sperăm să nu ajungem. Mulțumesc, Auchan. Demonstrați că sunteți alături de clujeni și la bine și la greu.”
Emil Boc
Primarul Municipiului Cluj-Napoca

Proiect initiat de

cu sprijinul

Proiect ajutat de

Proiect sponsorizat si sustinut de

Bunuri si servicii

Masti si alte produse de uz

Servicii

Contributie financiara

Perne, saltele si pilote

Mobilier, paturi

Donare de echipamente IT si Electro

Aparate de cafea, cafea si alte bunuri puse la dispozitie

Infrastructura telecomunicatii mobile si fixe

Imprimante, servicii de instalare si mentanenta

Divese Materiale

Amenajare zona tratament

Custodie moto

BMF Grup

Montaj, amenajari, curatenie

Montaj si amenajari

Materiale, print signalistica

Bunuri, custodie frigidere

Ambulanta pusa la dispozitie pe perioada de voluntariat.

Transport diverse

Materiale print

Servicii

Pereti despartitori, noptiere si cosuri de gunoi

Materiale Print

Contributie Financiara

Mobilier

Imprimante

Transport diverse

MAteriale PVC

Bunuri

Bunuri

Combinezoane

Servicii Juridice

Bunuri Birotica

Imprimante

Bunuri

Produse de igiena personala

Custodie statie termoscanare

Bunuri

Bunuri

contribuție financiară și servicii juridice

Bunuri

Bunuri

Bunuri

ING Tech

Contributie financiara

IKEA Purchasing Services

Contributie financiara

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Voluntari

Vezi progresul amenajării

Update 07.05.2020

 Cu sprijinul autorităților locale din Cluj și a mediului de afaceri, am finalizat amenajarea Unității de Suport Medical Cluj Sala Polivalentă 

Lucrările de amenajare au fost realizate în două săptămâni. Peste 40 de companii și 400 de voluntari au răspuns solicitării de susținere și solidaritate lansată de Auchan.

Mai multe detalii in comunicatul de presa din 07.05.

Update 30.04.2020

O noua zi, 176 voluntari, totul a decurs foarte bine. 

Maine ultima actiune de voluntariat. Si gata, trecem la finisaje..

Update 24.04.2020

Am demarat amenajarea propriu-zisă a Unității de Suport Medical din Sala Polivalentă Cluj.

Peste 150 voluntari s-au implicat în proiectul nostru, care în acest mod a devenit și proiectul fiecăruia dintre ei. Seriozitatea și elanul voluntarilor prezenți azi la BT Arena a facut posibil ca prima etapa de amenajare planificată pentru două zile să fie finalizată în 5 ore! 

Multumim Iulius Mall Cluj Napoca, Coca-Cola, Runners Club,Rescue 4×4, Beard, Brothers, BMF GRUP Romania,Mobila Ambianta ,Gobilier, Do Something 4 Nothing, Asociatia Cluburilor Lions/Cluburilor Leo/Food Waste Combat Cluj, U Cluj, Organizatia Studentilor Medicinisti Cluj, Heart Cluj, Caravana cu medici,Asociatia Masa Saracilor,Club CSM Cluj, Biserica Baptista Cluj,, Crucea Rosie Romana, Va Ajutam Din Cluj

Participă si tu!

Contactează-ne folosind următoarele date cu mențiunea “pentru proiectul Cluj”.

021-9141

(Luni-Sambata 8:00-20:00)