Comunicate de Presă

Ultimele Comunicate de Presă:

Comunicat de Presă 07.05.2020

Auchan, cu sprijinul autorităților locale din Cluj și a mediului de afaceri, a finalizat amenajarea Unității de Suport Medical Cluj Sala Polivalentă

 Lucrările de amenajare au fost realizate în două săptămâni. Peste 40 de companii și 400 de voluntari au răspuns solicitării de susținere și solidaritate lansată de Auchan.

La mijlocul lunii aprilie, Auchan Retail România, în parteneriat cu Prefectura, Primăria, ISU și DSP Cluj au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în incinta Sălii Polivalente din Cluj. Clădirea emblematică din Cluj-Napoca a fost transformată temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu Coronavirus, asimptomatici sau cu forme ușoare, cazurile medii și grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești aflate în linia întâi în lupta împotriva COVID-19.

 

În cele două săptămâni de la inițierea proiectului, peste 40 de companii și ONG-uri au răspuns apelului de implicare și au oferit produse, servicii, forță de muncă sau sprijin material pentru a echipa centrul de spitalizare în cel mai scurt timp. Datorită eforturilor acestora, spațiul acomodează în prezent:

 

  • 358 de paturi
  • zone de luat masa pentru cadre medicale
  • zonă de tratament
 

Logistica pusă la dispoziție în Unitatea de Suport Medical Cluj Sala Polivalentă va rămâne în proprietatea ISU Cluj.    

 

Unitatea de Suport Medical Cluj Sala Polivalentă a fost predată autorităților locale miercuri, 6 mai, în cadrul unui eveniment oficial în prezența domnului Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, domnului primar Emil Boc, domnului inspector șef,  general de brigadă – ISU,  Ion Moldovan și domnului doctor epidemiolog Alexandru Coman, reprezentant al DSP Cluj.

Și în acest proiect din Cluj, precum și în cel din Bucureștii Noi, ne-am implicat pentru că am simțit că așa este potrivit să contribuim, să reducem o eventuală supra-aglomerare a spitalelor. În numele colegilor din Auchan, aflați în toată această perioadă pe baricade, în serviciul clienților, exprim o deosebită considerație și apreciere față de autoritățile partenere, mediul de business, ONG-urile și voluntarii care s-au alăturat proiectului nostru și care, în acest mod, a devenit proiectul fiecăruia dintre ei. Avem puternica speranță că dotările puse la dispoziție nu vor fi niciodată folosite în scopul inițial și că vor fi ulterior direcționate către alte cauze.”, a declarat Ioana Toșa, Director Regional Auchan Retail România.

Autoritățile locale au mulțumit Auchan România și partenerilor pentru inițiativă și susținere. Totodată, au menționat că Sala Polivalentă este o resursă logistică de ultim resort, inclusă în ultima linie în planul strategic medical de reorganizare a asistenței spitalicești din județul Cluj, care se speră să nu fie necesar a fi operaționalizată.

Companiile care s-au implicat direct sau prin intermediul Asociației Zi de Bine și Fundației Prețuiește Viața în dotarea Unității de Suport Medical Cluj Sala Polivalentă sunt: Leroy Merlin (bunuri și servicii), Decathlon (măști și alte produse de uz), Oney (contribuție financiară), Romcarton (pereți despărțitori, noptiere, paturi și coșuri de gunoi), Green Future (perne, saltele și pilote), Casa Rusu & Rus Savitar (mobilier, paturi), Nestle (aparate de cafea, cafea și alte bunuri), IKEA (bunuri), Altex (echipamente IT și Electro), Orange (infrastructură telecomunicații porturi USB mobile și fixe), Petrom (contribuție financiară), Idea Grup (mobilier), BMF (montaj, amenajări, curățenie), Coca-Cola HBC (bunuri, custodie frigidere), Vodafone România (servicii), Ceetrus (bunuri și servicii), CERT (ambulanță pusă la dispoziție pe perioada de voluntariat), Popovici Nițu Stoica și Asociații (contribuție financiară și servicii juridice), Filip & Company (servicii juridice), Gobilier (montaj și amenajări), Pigna (bunuri birotică), Cemps (custodie moto), Milenium Media Print (montaj materiale, print signalistică), Docentris (imprimante, servicii de instalare și mentananță), Frigotehnica (amenajare zonă tratament), IT GENETICS (imprimante), Decor Floor (materiale PVC), DSV Solutions (transport diverse), Verla SRL (materiale print), RPD (Romanian Paper Distribution – bunuri birotică), Ramon & Giulia Cargo (transport diverse), Allspace Interiors (bunuri), Axicogrup (materiale print), Plastina (diverse materiale), Network One Distribution (bunuri), Mobila Dalin (combinezoane), General Security (custodie stație termoscanare), Colgate-Palmolive Romania (produse de igienă personală), Morphoza (mobilier registratură pacienți), Traust Construcții și Instalații (mobilier recepție pacienți), Aquavia (apă), Mussete (bunuri), Topline (bunuri), Ikea Purchasing Services (contribuție financiară), ING Tech (contribuție financiară).

 

De asemenea, pentru Unitatea de Suport Medical Cluj Sala Polivalentă, aproape 400 de voluntari au ajutat în procesul de amenajare, aceștia fiind fie voluntari independenți, fie membri ai unor asociații sau angajați ai unor companii precum: Organizația Studenților Mediciniști, Rescue 4×4, Beard Brothers, Vă ajutăm din Cluj, Caravana Cu Medici, Crucea Roșie Română Cluj, Runners CLUB, Do Something for Nothing, Club Leo Bastion Cluj, Lions Club Cluj, BT Arena, Asociația Masa Săracilor, Food Waste Combat, Iulius Mall, FC Universitatea Cluj și Ambianta Trade Grup.

Pentru Auchan, aceasta este cea de-a doua unitate de suport medical predată autorităților locale, după ce, la finalul lunii aprilie, împreună cu Leroy Merlin, a inițiat organizarea unui centru similar și în Capitală. Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi a fost realizată în 19 zile cu sprijinul a peste 50 de companii și a fost preluată de Departamentul de Situații de Urgență (DSU) și Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Comunicat de Presă 15.04.2020

Auchan începe pregătirea celui de-al doilea centru de suport medical, la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Prefectura, Primăria, ISU, DSP Cluj și mediul de afaceri

 

Autoritățile au aprobat transformarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19, cu 350 de paturi, în cadrul unui proiect comun cu Auchan Retail România. Oamenii de business sunt invitați să se implice în dotarea acestuia.

 Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, clădirea emblematică dedicată sportului și evenimentelor artistice, va deveni în următoarea perioadă un centru de spitalizare cu 350 de paturi pentru pacienții infectați cu Covid-19 ce prezintă forme ușoare și medii. Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești. În prima etapă, prin intermediul autorităților locale, clădirea va fi pregătită și pusă la dispoziție pentru a fi echipată de către Auchan și viitorii parteneri implicați în acest proiect.

Ulterior echipării, clădirea va fi preluată de către autoritățile medicale desemnate de autoritățile publice competente și va fi operată de către personal medical specializat.

„În situația actuală, este normal să se aibă în vedere toate scenariile, iar un astfel de proiect demonstrează preocupare și solidaritate. Apreciem inițiativa și felicităm Auchan pentru alegerea de a contribui, alături de comunitatea clujeană și autorități, la efortul comun pentru combaterea epidemiei de Covid19”, a declarat Mircea Abrudean, Prefect al județului Cluj.

 

„Este important să știe clujenii că autoritățile, în parteneriat cu mediul de afaceri și societatea civilă, au situația sub control și se pregătesc pentru toate scenariile, inclusiv pentru scenarii la care sperăm să nu ajungem. Mulțumesc, Auchan. Demonstrați că sunteți alături de clujeni și la bine și la greu.”, a declarat Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca.

 

„Am spus că ne dorim să extindem proiectul și în alte orașe, pe cât posibil, iar primele care au răspuns pozitiv și extrem de rapid propunerii noastre au fost autoritățile din Cluj, cărora aș vrea sa le transmit cea mai înaltă apreciere. Deja am început să lucrăm, locația a fost decisă, Sala Polivalentă, planul a fost finalizat și suntem cu toții mobilizați. Experiența demarării proiectului pilot în București ne este de mare folos în ceea ce privește organizarea, funcționarea și lucrul cu autoritățile, dar și în cooptarea de parteneri, cărora le mulțumesc că au înțeles momentul și nevoia. Lansez o nouă invitație către firme și oamenii de afaceri să se alăture proiectului nostru, care urmărește să facă bine sistemului medical prin reducerea presiunii la care pot fi supuse spitalele”, a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România, inițiator al proiectului național.

Reamintim că pe data de 02.04.2020, Auchan Retail Romania, împreună cu Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 m2 in Bucureștii Noi, respectiv amenajarea și echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, Ministerului Sănătății.

Companiile care doresc să se implice prin furnizarea de materiale, servicii sau bani sunt rugate să sune la numărul de telefon  0374 45 46 41, de luni până vineri între orele 9-18, sau să scrie pe email la adresa: sustin@auchan.ro cu mențiunea “pentru proiectul Cluj”. Partener în acest proiect este Asociația Zi de bine”, care va facilita întregul demers.

Participă si tu!

Contactează-ne folosind următoarele date cu mențiunea “pentru proiectul Cluj”.

 0374 45 46 41
(de luni până vineri între orele 9-18)